Diákotthon

Miért válassz minket?

Eleged van a túlzsúfolt, rosszul felszerelt állami kollégiumokból? Olyan helyen laknál, ahol a kollégium szó többet jelent egy egyszerű lakóhelynél? Jó hírünk van számodra! A Mandák Házban található diákotthon családias és barátságos környezetet teremt minden itt élő fiatal számára.

A Mandák Diákotthon egy olyan hely, ahol nem csak fedélt adunk a fejed felé. A lakók szoros közösséget alkotnak, így lehetőséged van hosszútávra szóló barátságokat, kapcsolatokat kötni az itt eltöltött évek során. A beilleszkedést és az ismerkedést megannyi program (pl. gólyabuli, kerti sütögetések, társasjáték partik) segítik, így biztosak vagyunk benne, hogy minden új lakónk hamar a közösségünk értékes és jól megbecsült tagjává válik. Az alkalmanként megrendezett programok mellett lehetőség van részt venni olyan heti rendszerességgel előforduló fakultatív programokon is, mint például az áhítat vagy a szerda esti közös vacsora.

A szóbeli elbeszélgetés lehetővé teszi a közösség sokszínűségének fenntartását. Az állami kollégiumokkal szemben a diákotthonunkban maximálisan jól működik az egymást iránti kölcsönös bizalom, így nem kell féltened értékeidet, élelmiszeredet. Kollégiumunkban diákelnöki rendszer működik, ami azért előnyös, mert olyanok döntenek mindennapi ügyes-bajos dolgainkról, akik maguk is a közösségben aktívan résztvevő, a diákotthonban élő fiatalok.

A diákotthonról

A diákszállásunkon egy 40 fős vegyes társaság lakik: fiúk-lányok, 5-6 egyetemről, többféle vallási felekezetből.

Az elhelyezés 2-3 fős szobákban történik. A diákszálláson van: 2 több zuhanyfülkés wc-s fürdő (egy a lányoknak egy a fiúknak), mosógép, 2 jól felszerelt konyha (új tűzhely, hűtő, mikro, szendvicssütő, pirító...), kábelTV, gyors (500/30 Mbps) internet.

A diákszállás rész a felső szinten van, alul kisebb lakások vannak, ahol idősebbek is laknak, de több lakás már a diákoké. A 2 generáció jól megfér egymással, így nincs konfliktus. Az alsó részen egy fás-füves kellemes udvar található, amitől ez a kúria szerű épület abszolút kilóg a környezetéből (pozitívan természetesen :) ).

Ami még fontos: a havidíj. Jelenleg 26.000 Ft, ami tudjuk, hogy magasabb mint az állami kollégiumokban, de oda nehezebb is bekerülni, valamint bentmaradni is. A diákszállás jó elhelyezkedésének köszönhetően sok egyetem nagyon közel van (Corvinus, ELTE, BME, Pázmány max 20 perc).

Cím: 1086,  Karácsony Sándor utca 31-33.

A jelentkezés menete

Kérünk egy motivációs levéllel egybeszőtt, fényképes, NEM amerikai típusú önéletrajzot (tehát olyat, amiben inkább ír magáról a jelentkező, nem csak adatokat közöl). Ebben kérjük közölni a jelentkező elérhetőségeit (e-mail, mobiltelefon). Kérjük olyan adatok megadását, amin a jelentkező valóban elérhető! Ezen kívül kérünk egy lelkészi/lelkipásztori/plébánosi ajánlást. Mindkettő szkennelt változatát a mandak.haz@gmail.com címre várunk augusztus 3.-ig. Kérjük, hogy az e-mail tárgyába pontosan a “Kollégiumi jelentkezés 2018” szöveget írjátok.

A felvételi beszélgetés aug. 10.-én lesz a Karácsony Sándor u. 31.-33.-ban. Az eredményről mindenkit tájékoztatunk még aznap.

Olyan nappali tagozatos hallgatókat várunk, akik a 18-25 éves korosztályba tartoznak. Felhívjuk a kedves jelentkezők figyelmét, hogy a diákotthon személyes megtekintése előre egyeztetett időpontban lehetséges.

Bővebb információért böngészd a honlapon elérhető felvételi tájékoztatót, vagy írj nekünk a fent említett e-mail címre.

Képek a diákszállásról (diavetítés)
Kattintással lapozhatsz is.

Szobaképek (diavetítés)