Szentkirályi utca

Szentkirályi utcai templomunkban a koronavírus miatt az istentiszteleteket nem tartjuk meg. Minden héten felveszünk igehirdetéseket, amiket a következő youtube csatornán lehet megnézni: https://www.youtube.com/channel/UCHhO_GTHlYmOpdfj82XyKbQ

(Nem koronavírusosos időkben gitárzenés, liturgikus istentisztelet két lelkipásztor szolgálatával, úrvacsorai közösséggel és igehirdetéssel. A liturgikus szolgálatot kötetlen, történetekkel illusztrált módon közérthető nyelvezettel egy lelkész vezeti. A másik lelkipásztor teljes figyelmét az igehirdetésre tudja fordítani. Lénárt Viktor, Joób Máté, Rihay Szabolcs és Benkő Vilmos szolgálnak ezeken az alkalmakon.)

Ajánló
Ezt az alkalmat ajánljuk mindazoknak, akik vágynak Isten szeretetére, közelségére. Isten szava megszólít. A kenyérben és a borban Jézussal és egymással lehet közösségünk. Lelkészeinknek jó a humora, vág az esze és helyén van a szíve. Az istentiszteleti imádságban egymás hite által erősödünk. Jó ezzel a feltöltéssel kezdeni a hetet.

A templomról
Ez a különleges templomtér klasszicizáló stílusban épült a 19. század végén. Az oltárkép a Nikodémus Jézusnál címet viseli. Az orgona: Rieger orgonánk teljes felújításon esett át. Templomtér kettő az egyben- istentiszteleti hely és zsinati tanácsterem. A Magyarországi Evangélikus Egyház zsinatának is templomunk ad helyszínt. Templomunk egyházi témájú konferenciahelyszín is.

A helyszínről
1088 Szentkirályi utca 51. 2. emelet
Templomunk a Kálvin tér közelében található. A templomtér fűtött. Az épület akadálymentes.

Igehirdetők:
Lénárt Viktor
Rihay Szabolcs
Joób Máté
Benkő Vilmos

Küldetésünk:
Szeretnénk elérni azokat az embereket, akik valami miatt elidegenedtek az egyháztól, de vágynak az Istennel való találkozásra.