Állandó programok

Istentisztelet

Istentiszteleti rendünk:
- vasárnapon reggel 10.00 órától a Karácsony Sándor utca 31. szám alatti templomban úrvacsorás istentisztelet
- Azokon az ünnepeken, amelyek munkanapra esnek (pl. nagycsütörtök, mennybemenetel, vízkereszt), 18.00 órától tartunk istentiszteletet a Karácsony Sándor utcai templomban.

Bibliaórák

Csütörtökön 18.30 órától  Online bibliaóra. Link a gyülekezeti körlevélben.

A keresztény életforma közösségi műfaj. Isten szól hozzánk, szeretjük hallani a hangját. Elolvasunk egy részt a bibliából és megtaláljuk az összefüggéseket a saját életünkkel. Vagy éppen fordítva: életünk kérdéseit hozzuk összefüggésbe szentírási történetekkel. Beszélgetünk, imádkozunk, énekelünk. Jó a társaság. Nyitott a kör.

Asztalközösség

Nyitott vacsora szerda esténként

A közös vacsora a járványhelyzet miatt bizonytalan ideig elmarad

A Mandák Házban működő további programok

Integrációs Szolgálat - Evangélikus Diakónia Magyarország
Az Evangélikus Diakónia a menekültek segítésére létrehozott integrációs irodája 2016 májusa óta működik a Mandák házban – szociális munkával, lakhatási szolgáltatással, közösségi programokkal és nyelvi kurzusokkal segítik a jövőben a hazánkban élő bevándorlókat. Az integrációs szolgálat itt tartja (magyar, angol és arab nyelvű) nyelvi klubjait, közösségi alkalmait, valamint az egyéni fogadóórákat.
Ha támogatnád önkéntes munkával (magyar órák menekülteknek, tolmácsolás, hivatali/orvosi kísérés, adománykezelés), vagy adományoddal az evangélikus menekült missziót, akkor keresd a Diakónia munkatársait: mesata@gmail.com

Sion Evangélikus Nevelőszülői Hálózat
A Csillaghegyi Evangélikus Gyülekezet fenntartásában működő szervezet nevelő szülőket mentorál.
Ha foglalkoztat, hogy nevelőszülővé válj, vagy támogatnád a nevelőszülőnél élő állami gondozott gyermekeket, írj: neveloszulok@gmail.com címre Soltis Lillának.

 

Utcáról lakásba egyesület Adj munkát! csoportja
Keddenként 14-15 óráig gyülekezeti teremben álláskereső klub működik, melynek felelőse Mester Attila. mester.attila@kossz.hu

Láthatatlan Tanoda
A Láthatatlan Tanoda Irodája és csütörtöki óvodás iskolaelőkészítő gyermekfoglalkozásai.

Adományozás
Ha adományt adnál vagy kérnél, akkor itt találkozhatsz Kovács Mártával is, aki gyülekezetünk munkatársa és az adományozás koordinátora. mandakhaz@protonmail.hu email címen, vagy a 20/5441828-as telefonszámán eléritek Kovács Mártát, ha könyvet/bútort/konyhai felszerelést/ruhát szeretnétek adni vagy kapni.

Üzenet

Itt is lehet érdeklődni a programjainkkal kapcsolatban