Állandó programok

Istentisztelet

Istentiszteleti rendünk

- Minden vasárnap 10.00 órától úrvacsorás istentiszteletre várjuk a gyülekezet tagjait és minden Isten közelségére vágyó embert.

Templomunk címe: 1086 Budapest, Karácsony Sándor utca 31-33. (ez egy régi földszintes ház, templomunkat az udvar belső oldalán találod!) Minden újonnan érkezőnek nagyon örülünk! Gyertek bátran, szeretnénk tenni azért, hogy hamar otthonosan mozogjatok a gyülekezetben. Tudunk adni énekeskönyvet és segítünk követni az istentisztelet menetét.

  • párhuzamos bibliai gyermekfoglalkozás
  • istentisztelet utáni gyülekezeti kávézás

- Azokon az ünnepeken, amelyek munkanapra esnek (pl. nagycsütörtök, mennybemenetel, vízkereszt), 18.00 órától tartunk istentiszteletet a Mandák-házban.

-ünnepi istentiszteleti rendünk a nyitó oldalon található.

-esküvő, keresztelés, temetés bejelentése: jozsefvarosi.evangelikus@gmail.com címen vagy a 20/8246466 címen Bolba Márta lelkésznél lehetséges.

Heti állandó programok

Progresszív Teológiai Olvasókör - kedd 17:30-19:00

Slezák Bence és Nolla szövegajánlásai mentén angol és magyar nyelven szövegeket olvasunk.

Mandák kávézó - szerda 16-1830

Bence, Nolla, Sylvia vár benneteket házigazdai minőségben. Amire számítani lehet: Kötetlen beszélgetés/ teázás/ játék / D&D szerepjáték magyar és angol nyelven.

Bibliaóra - szerda 18:30-20:00

Négy téma váltja egymást heti váltásban. Bibliai szakaszt dolgozunk fel, Szöveget olvasunk, Liturgia: a vasárnapi istentisztelet egy-egy részének megéléstét mélyítjük el. Élmény, ezeken az estéken moziba megyünk vagy más programot javasolhatnak a közösség tagjai. (Ilyenkor előfordul, hogy külső helyszínen vagyunk, ezért kérjük, mielőtt Bibliaórára jönnél jelezd a szándékodat a bolba.marta@lutheran.hu címen, hogy tudd hol találkozunk. :)

 

Asztalközösség

Nyitott vacsora péntek esténként

Péntekenként 18 órakor szeretettel várunk mindenkit asztalközösségünkbe a Mandák házba.

A Mandák Házban működő további programok

Integrációs Szolgálat - Evangélikus Diakónia Magyarország
Az Evangélikus Diakónia a menekültek segítésére létrehozott integrációs irodája 2016 májusa óta működik a Mandák házban – szociális munkával, lakhatási szolgáltatással, munkakereséssel. A Mandák-házban két krízis lakásban menekültek élnek.
Ha támogatnád önkéntes munkával (magyar órák menekülteknek, tolmácsolás, hivatali/orvosi kísérés, adománykezelés), vagy adományoddal az evangélikus menekült missziót, akkor keresd a Diakónia munkatársait: mesata@gmail.com

Sion Evangélikus Nevelőszülői Hálózat
A Csillaghegyi Evangélikus Gyülekezet fenntartásában működő szervezet nevelő szülőket mentorál.
Ha foglalkoztat, hogy nevelőszülővé válj, vagy támogatnád a nevelőszülőnél élő állami gondozott gyermekeket, írj: neveloszulok@gmail.com címre Soltis Lillának.

 

Utcáról lakásba egyesület Adj munkát! csoportja
Keddenként 14-15 óráig gyülekezeti teremben álláskereső klub működik, melynek felelőse Mester Attila. mester.attila@kossz.hu

Láthatatlan Tanoda
A Láthatatlan Tanoda Irodája és csütörtöki óvodás iskolaelőkészítő gyermekfoglalkozásai.

 

Üzenet

Itt is lehet érdeklődni a programjainkkal kapcsolatban