Kik vagyunk?

Jézus tanítványai vagyunk, szeretnénk ha ez meglátszódna gyülekezeti életünkön is. Gyülekezetünk spirituális alapja a Jézussal való szentségi közösségben van. Az evangéliumot megéljük és megosztjuk és a szentségeket odaadjuk az Istenre vágyó embereknek.

Gyülekezetünk szeretne társadalmilag hasznos és látható lenni, hogy életünkkel hirdessük az evangéliumot.

Kapcsolatot tartunk Józsefvárosban működő civil és egyházi szervezetekkel, hogy segíthessük hitéleti és közéleti valamint segítő munkájukat.

Aktív tagja vagyunk a helyi ökumenikus közösségnek.

Lelkészünk tagja a World of Neighbours közösségének, mely a Svéd evangélikus érsek kezdeményezésére Európa 22 országában a menekültek befogadásáért tesz szóval és tettel. 

Laknak nálunk az SDG református diákmozgalom vezetői, a Te+én református cigánymisszió munkatársai is.

40 felsőoktatásban tanuló különböző felekezeti háttérből érkező vidéki diáknak adunk szállást és közösségi valamint hitéleti programokat.

A Megálló Csoport külföldi önkéntesei évek óta nálunk laknak.

Az Evangélikus Diakónia Magyarország Integrációs Szolgálata nálunk talált otthonra, itt működik a külföldieknek szóló női csoport, nyelvi gyakorló klubok és az adományraktár is.

Mandák Házunkban tartja találkozóit a kerület közügyeivel foglalkozó Közöd Civil társaság.

Jó a kapcsolatunk a Józan babák klubbal is, együttműködünk az adományozásban és vannak közösen támogatott ügyfeleink is.

Nálunk otthonra találnak azok az önkéntes szolgáltatások, amelyek helyet keresnek maguknak, így működik Mandák Házunkban gyászcsoport, zeneterápiás csoport, és önismereti nagycsoport is.

Szeretnénk kulturális eseményeinkkel bekapcsolódni a kerület programjaiba, szervezünk kiállításokat, zenei és irodalmi esteket is.

Hogyan csatlakozhatsz a gyülekezethez?

Először is, nyugodtan nézz körül a honlapon. Aztán gyere el az egyik istentiszteletre. Bátran kérj személyes találkozót a lelkésztől. Jöhetsz bibliaórára is, ha van kedved. (Természetesen bármely más sorrendben is örülünk neked!)

Nem csak azokat várjuk, akik már elkötelezett keresztények. Azokat is nagy szeretettel fogadjuk, akiknek sokkal több kérdése van mint válasza. Akik érdeklődnek, kételkednek, kíváncsiak. Mindannyian szeretnénk jobban megismerni Jézust. Együtt olvassuk a Biblia könyveit, beszélgetünk, gondolkodunk, kérdezünk, rácsodálkozunk.