Homlokzati nyílászáró javítás és vízszigetelés

Homlokzati nyílászáró javítás és vízszigetelés

Megvalósult Magyarország Kormányának támogatásával

A pályázat által megvalósítottuk a VIII. kerület, Karácsony Sándor utca 31-33 szám alatt levő ingatlan jobb oldali tűzfalának víz- és hőszigetelését , belső vakolatok helyreállítását, homlokzati nyílászárók felújítását, cseréjét és a bejárati kapu helyreállítását.
Korábbi években több ütemben a meglévő 120 éves épület felújítása és fejlesztése részben valósult meg. A felújítási munkálatok az elmúlt években folyamatosak voltak, ezeknek a részeként az északi (É-NY) tűzfal homlokzat felújítása a jelen projekt keretében megvalósult.
Jelen felújítási projektben megvalósultak a következő munkálatok:

 • Az épület utcafronti ablakainak felének ( 7 db) javítása, cseréje. A meglévő tokokat felújítottuk, az ablakszárnyakat 2 rétegű szigetelt üvegre kicseréltük. A meglévő ablakszárnyakat kivették és a meglévő régi tokba beépítették az új szerkezetet. Figyelemben tartva, hogy hasonló legyen az eredetihez. Az ablakok külső színe a régi ablak külső színével megegyező lett. A belső színe pedig fehér lett.
 • A bejárati ajtót / kaput is felújítottuk, átfestettük, új nyitó szerkezetet tettünk bele és utcai világítással is elláttuk. A bejárati kapu felújításának egy részét is a pályázatból valósítottuk meg.
 • Továbbá az északnyugati homlokzat tűzfal vakolatának cseréje, illetve opcionális részleges hőszigetelése az alábbiak szerint. Mindezt megelőzte a fal teljes hosszában (55 méter) fal injektálása, azaz víz szigetelése.
  1. Lábazati falrész homlokzat felújítása
  A jelenlegi lábazati vakolat rossz állapotban volt, több helyen károsodott, lefagyott, lemállott, felülete erősen rusztikus volt. A meglévő lábazati vakolatot teljesen el kell távolítani és speciális falszárító, sólekötő, szellőzést biztosító vakolat alkalmazásával új lábazati vakolat készítése valósult meg 1,00-1,50 m magasságban.
  2. Lábazat feletti falrészek homlokzat felújítása
  A jelenlegi lábazat feletti részen is a vakolat rossz állapotban volt, több helyen károsodott, lefagyott, lemállott. Ezeken a helyeken a meglévő vakolatot teljesen el kellett távolítani, egyéb helyeken feltárás alapján részleges vakolatleverésre és cseréjére volt szükség.
  3. Homlokzati ragasztott-dübelezett hőszigetelés részleges kialakítása megtörtént.
  4. Az érintett belső falak helyreállítása is megtörtént a víz szigetelése után, ahol a szigetelés után a belső vakolat levált, ott helyreállításra volt szükség.