Bolba Márta józsefvárosi evangélikus lelkésznő is indul a kerületi önkormányzati képviselőválasztáson

Bolba Márta józsefvárosi evangélikus lelkésznő is indul a kerületi önkormányzati képviselőválasztáson

Mártát a Magdolnának! – ezzel a címmel indult útjára Románné Bolba Mártának, gyülekezetünk lelkészének a kampánya, miután februáe 20-án bejelentette: indulni kíván a józsefvárosi önkormányzat megüresedett képviselői pozíciójáért.

A jelenlegi fideszes alpolgármester és az indulását néhány hete bejelentő Dopeman mellett független jelöltként Bolba Márta evangélikus lelkész is megméretteti magát.

Mártát a gyülekezetnek és az evangélikus közösségnek nem kell bemutatni. (Lelkészi szolgálatáról és a kerületben végzett szociális munkájáról számos cikk jelent meg, amelyet a lapszemlében találhattok.) A józsefvárosi gyülekezet lelkésze, a negyed lakója, a Közöd Civil Társaság vezetője, közélet iránti érdeklődése, cselekvő hozzáállása példaértékű. A Mandák Mária Evangélikus Gyülekezeti Ház az elmúlt években sok közösségi programot kínált, valamint nyitott intézményként befogadott csoportokat is. Márta célja, hogy az itt tapasztalható fejlődés, egymásra figyelés a negyed nagyobb közösségére is igaz legyen. Képviselőként is azért kíván dolgozni, hogy ajtót nyisson a helyi önkormányzat irányából a kerületi lakosok felé.
“Én szeretnék lenni az az ajtó, amin keresztül a józsefvárosiak beléphetnek az egyre inkább erőddé váló önkormányzatba” – mondta a lelkésznő indulása bejelentésekor a Mátyás téren.
A kampányhoz szükséges anyagi forrásokat közösségi adománygyűjtéssel szeretnék biztosítani. Erre több okból is szükség van: egyrészt a Magdolna negyed lakói a főváros legszegényebb polgárai, így nem várható el tőlük a támogatás biztosítása, másrészt a szervezők úgy gondolják, hogy az adománygyűjtés egyben próbája is annak, folyhat-e sikeres önálló, a helyi problémákra fókuszáló kampány, ami nélkülözi a direkt pártpolitikát, és ha igen a válasz, máshol is követhető legyen ez az eljárás.
Márta e célból új bankszámlaszámot nyitott, amit a kampány után meg is szüntet. A beérkező támogatások összegét (arra vonatkozó kérés/jóváhagyás esetén az adományozó személyét) nyilvánosságra hozzák, és ugyanígy járnak el a költésekkel is – olvasható a felhívásban.

A Mártát a Magdolnának! kampányt a következő számlára utalással lehet támogatni: Románné Bolba Márta, 16200223-10058310 (Magnet Bank), nemzetközi utalásnál pedig HU65 1620 0223 1005 8310 0000 0000. Kérjük jelezd azt is, szeretnéd-e ha neved közzé tennénk.

A Mártát a Magdolnának kampányoldala itt érhető el.

A bejelentésről szóló videó pedig itt tekinthető meg:

A kerületi kilakoltatások, és a menekültek elleni uszítás miatt Kocsis Mátéval többször is konfliktusba kerülő evangélikus lelkész Bolba Márta bejelenti, elindul Kocsisék ellen a nyolcadik kerületi idöközi önkormányzati választáson!

Közzétette: Kettős Mérce – 2017. február 20.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.