Koronavírus és óvatosság

Koronavírus és óvatosság

Kedves Testvéreink,

a koronavírussal kapcsolatosan püspökeink a csatolt levelet tették közzé.

A lényege, hogy 1) imádkozzunk mindenkiért, aki bármilyen módon érintett, 2) figyeljünk a személyes higiéniára ÉS, 3) az úrvacsoránál fontoljuk meg a következő ajánlást:

“Szakorvosokkal egyeztetve azt tanácsoljuk, hogy (…) az átmeneti időre vezessék be az intikció (bemártás) lehetőségét, ám az ostya kézbe adását nem javasoljuk. Kérjük, hogy minden esetben a lelkész mártsa az ostyát a kehelybe, és ő adja azt a hittestvéreknek. Amennyiben a gyülekezetben van intikciós (bemártásra alkalmas) kehely, úgy a lelkész egyedül is ki tudja osztani a szentséget, amennyiben nincs, úgy kérjen fel egy gyülekezeti tagot, aki segít neki a cibórium (ostyatartó edény) vagy paténa (tálka) tartásában. A lelkész ebből veszi az ostyát, azt bemártja a fél kezében tartott kehelybe, és e mondat kíséretében nyújtja át az úrvacsorázónak: „Ez Krisztus teste és vére”

A püspöki ajánlást követve gyülekezetünkben átmeneti ideig a lelkész mártja be a borba az ostyát és ezt nyújtja át az úrvacsorázónak.

Kérjük továbbá, hogy csak egészségesen gyertek istentiszteletre és egyéb gyülekezeti alkalomra (tehát nátha, hőemelkedés, láz, köhögés, hányás, hasmenés esetén ne).

Az istentiszteleteken elhangzott igehirdetéseket feltöltjük a youtube-ra:

A Mandák-ház igehirdetései itt: https://www.youtube.com/channel/UCrK-7nOdL0pi7yISuShUzqA

A Szentkirályi utcai igeirdetések itt: https://www.youtube.com/channel/UCHhO_GTHlYmOpdfj82XyKbQ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.