Diákotthon

Miért válassz minket?

FIGYELEM! A 2020/2021-es tanévre szabad helyek hiányában nem hirdetünk szervezett felvételi eljárást. Ettől függetlenül önéletrajzokat szívesen fogadunk (egy-egy hely hirtelen felszabadulása esetén kapcsolatba lépünk veletek). Megértéseteket köszönjük!

Eleged van a túlzsúfolt, rosszul felszerelt állami kollégiumokból? Olyan helyen laknál, ahol a kollégium szó többet jelent egy egyszerű lakóhelynél? Jó hírünk van számodra! A Mandák Házban található diákotthon családias és barátságos környezetet teremt minden itt élő fiatal számára.

A Mandák Diákotthon egy olyan hely, ahol nem csak fedélt adunk a fejed felé. A lakók szoros közösséget alkotnak, így lehetőséged van hosszútávra szóló barátságokat, kapcsolatokat kötni az itt eltöltött évek során. A beilleszkedést és az ismerkedést megannyi program (pl. gólyabuli, kerti sütögetések, társasjáték partik) segítik, így biztosak vagyunk benne, hogy minden új lakónk hamar a közösségünk értékes és jól megbecsült tagjává válik. Az alkalmanként megrendezett programok mellett lehetőség van részt venni olyan heti rendszerességgel előforduló fakultatív programokon is, mint például az áhítat vagy a szerda esti közös vacsora.

A szóbeli elbeszélgetés lehetővé teszi a közösség sokszínűségének fenntartását. Az állami kollégiumokkal szemben a diákotthonunkban maximálisan jól működik az egymást iránti kölcsönös bizalom, így nem kell féltened értékeidet, élelmiszeredet. Kollégiumunkban diákelnöki rendszer működik, ami azért előnyös, mert olyanok döntenek mindennapi ügyes-bajos dolgainkról, akik maguk is a közösségben aktívan résztvevő, a diákotthonban élő fiatalok.

A diákotthonról

A diákszállásunkon egy 37 fős vegyes társaság lakik: fiúk-lányok, 5-6 egyetemről, többféle vallási felekezetből.

Az elhelyezés 2-3 fős szobákban történik. A diákszálláson van 2 db fürdő (egy a lányoknak, egy a fiúknak), 2 db mosógép, 2 db jól felszerelt konyha (tűzhely, hűtő, fagyasztó, mikrohullámsütő, szendvicssütő, pirító és néhány közös használatú konyhai eszköz), 2 db TV és gyors (500/30 Mbps) internet.

A diákszállás rész a felső szinten van, alul kisebb lakások vannak (saját fürdővel és konyhával), ahol idősebbek is laknak, de több lakás már a diákoké. A két generáció jól megfér egymással, így nincs konfliktus. Az alsó részen egy fás-füves kellemes udvar található, a nyugalom szigete, amitől ez a kúriaszerű épület abszolút kilóg a környezetéből.

A havidíj 26.000 Ft, ami tudjuk, hogy magasabb, mint az állami kollégiumokban, de oda nehezebb is bekerülni/bent maradni. A diákszállásnak jó az elhelyezkedése. Jó néhány egyetem, például Corvinus, ELTE, BME, Pázmány maximum 20 percen belül elérhetőek. A diákszállás közelében van két kisebb vegyesbolt is, egy pékség, valamint pár perc sétára van a Teleki piac és egy Lidl.

Cím: 1086,  Karácsony Sándor utca 31-33.

A jelentkezés menete

FIGYELEM! A 2020/2021-es tanévre szabad helyek hiányában nem hirdetünk szervezett felvételi eljárást. Ettől függetlenül önéletrajzokat szívesen fogadunk (egy-egy hely hirtelen felszabadulása esetén kapcsolatba lépünk veletek). Megértéseteket köszönjük!

Képek a diákszállásról

Szobaképek