Diákotthon

Miért válassz minket?

Eleged van a túlzsúfolt, rosszul felszerelt állami kollégiumokból? Olyan helyen laknál, ahol a kollégium szó többet jelent egy egyszerű lakóhelynél? Jó hírünk van számodra! A Mandák Házban található diákotthon családias és barátságos környezetet teremt minden itt élő fiatal számára.

A Mandák Diákotthon egy olyan hely, ahol nem csak fedélt adunk a fejed felé. A lakók szoros közösséget alkotnak, így lehetőséged van hosszútávra szóló barátságokat, kapcsolatokat kötni az itt eltöltött évek során. A beilleszkedést és az ismerkedést megannyi program (pl. gólyabuli, kerti sütögetések, társasjáték partik) segítik, így biztosak vagyunk benne, hogy minden új lakónk hamar a közösségünk értékes és jól megbecsült tagjává válik. Az alkalmanként megrendezett programok mellett lehetőség van részt venni olyan heti rendszerességgel előforduló fakultatív programokon is, mint például az áhítat vagy a szerda esti közös vacsora.

A szóbeli elbeszélgetés lehetővé teszi a közösség sokszínűségének fenntartását. Az állami kollégiumokkal szemben a diákotthonunkban maximálisan jól működik az egymást iránti kölcsönös bizalom, így nem kell féltened értékeidet, élelmiszeredet. Kollégiumunkban diákelnöki rendszer működik, ami azért előnyös, mert olyanok döntenek mindennapi ügyes-bajos dolgainkról, akik maguk is a közösségben aktívan résztvevő, a diákotthonban élő fiatalok.

A diákotthonról

A diákszállásunkon egy 29 fős vegyes társaság lakik: fiúk-lányok, 5-6 egyetemről, többféle vallási felekezetből.

Az elhelyezés 2-3 fős szobákban történik. A diákszálláson van 2 db fürdő (egy a lányoknak, egy a fiúknak), 1 db mosógép, 2 db jól felszerelt konyha (tűzhely, hűtő, fagyasztó, mikrohullámsütő, szendvicssütő, pirító és néhány közös használatú konyhai eszköz), 2 db TV és gyors (500/30 Mbps) internet.

A diákszállás rész a felső szinten van, alul kisebb lakások vannak, ahol idősebbek laknak. A két generáció jól megfér egymással, így nincs konfliktus. Az alsó részen egy fás-füves kellemes udvar található, a nyugalom szigete, amitől ez a kúriaszerű épület abszolút kilóg a környezetéből.

A havidíj 35.000 Ft, ami tudjuk, hogy magasabb, mint az állami kollégiumokban, de oda nehezebb is bekerülni/bent maradni. A diákszállásnak jó az elhelyezkedése. Jó néhány egyetem, például Corvinus, ELTE, BME, Pázmány maximum 20 percen belül elérhetőek. A diákszállás közelében van két kisebb vegyesbolt is, egy pékség, valamint pár perc sétára van a Teleki piac és egy Lidl.

Cím: 1086,  Karácsony Sándor utca 31-33.

 

A jelentkezés menete

Felvételi eljárás a 2023/24-es tanévre:

A diákotthonba jelentkezni legfeljebb 25 éves, 2023. szeptembertől aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező személyeknek lehet. A jelentkezéshez lelkészi ajánlás (bármely felekezettől), és egy motivációs levéllel összekapcsolt, nem amerikai típusú, fényképes önéletrajz szükséges.

Ez utóbbira formai megkötés nincs, de iránymutatásként az alábbi témaköröket érdemes érintened:

  • honnan hallottál a diákotthonról?
  • miért szeretnél itt lakni?
  • mit fogsz tanulni és mely egyetemen?
  • mivel töltöd szívesen a szabadidődet? (személyes érdeklődés, hobbi, stb)
  • tartozol-e gyülekezeti közösséghez?
  • laktál-e már kollégiumban? Szerinted mitől működhet jól egy önszerveződő, együtt élő keresztény diákközösség? Mit vársz a lakótársaidtól, és mit tennél te a közösségért?

(Aki már küldött be motivációs levelet 2022.július 20. előtt, annak nem szükséges a fentiek alapján újat küldenie).

A dokumentumokat a mandak.haz@gmail.com címre, “Diákotthon felvételi 2023” tárgymegjelöléssel várjuk, legkésőbb 2023. augusztus 5-ig.

A diákotthonba való felvétel elengedhetetlen feltétele egy személyes beszélgetésen való részvétel, melynek időpontja 2023. augusztus 12. 10:00-19:00. Ekkor lesz lehetőség a kollégium és a szobák megtekintésére is.