Diákotthon

Miért válassz minket?

Eleged van a túlzsúfolt, rosszul felszerelt állami kollégiumokból? Olyan helyen laknál, ahol a kollégium szó többet jelent egy egyszerű lakóhelynél? Jó hírünk van számodra! A Mandák Házban található diákotthon családias és barátságos környezetet teremt minden itt élő fiatal számára.

A Mandák Diákotthon egy olyan hely, ahol nem csak fedélt adunk a fejed felé. A lakók szoros közösséget alkotnak, így lehetőséged van hosszútávra szóló barátságokat, kapcsolatokat kötni az itt eltöltött évek során. A beilleszkedést és az ismerkedést megannyi program (pl. gólyabuli, kerti sütögetések, társasjáték partik) segítik, így biztosak vagyunk benne, hogy minden új lakónk hamar a közösségünk értékes és jól megbecsült tagjává válik. Az alkalmanként megrendezett programok mellett lehetőség van részt venni olyan heti rendszerességgel előforduló fakultatív programokon is, mint például az áhítat vagy a szerda esti közös vacsora.

A szóbeli elbeszélgetés lehetővé teszi a közösség sokszínűségének fenntartását. Az állami kollégiumokkal szemben a diákotthonunkban maximálisan jól működik az egymást iránti kölcsönös bizalom, így nem kell féltened értékeidet, élelmiszeredet. Kollégiumunkban diákelnöki rendszer működik, ami azért előnyös, mert olyanok döntenek mindennapi ügyes-bajos dolgainkról, akik maguk is a közösségben aktívan résztvevő, a diákotthonban élő fiatalok.

A diákotthonról

A diákszállásunkon egy 29 fős vegyes társaság lakik: fiúk-lányok, 5-6 egyetemről, többféle vallási felekezetből.

Az elhelyezés 2-3 fős szobákban történik. A diákszálláson van 2 db fürdő (egy a lányoknak, egy a fiúknak), 1 db mosógép, 2 db jól felszerelt konyha (tűzhely, hűtő, fagyasztó, mikrohullámú sütő, szendvicssütő, pirító és néhány közös használatú konyhai eszköz) és gyors (500/30 Mbps) internet.

A diákszállás rész a felső szinten van, alul kisebb lakások és szociális egyesületek irodái találhatóak. Ez a sokszínűség mást is megmutat a világból, így jó lehetőség a fiataloknak is ezekről megtudni valamit.
Az alsó részen egy fás-füves kellemes udvar található, a nyugalom szigete, amitől ez a kúriaszerű épület abszolút kilóg a környezetéből.

A havidíj 40.000 Ft, ami tudjuk, hogy magasabb, mint az állami kollégiumokban, de oda nehezebb is bekerülni/bent maradni. A diákszállásnak jó az elhelyezkedése. Jó néhány egyetem, például Corvinus, ELTE, BME, Pázmány maximum 20 percen belül elérhetőek. A diákszállás közelében van két kisebb vegyesbolt is, egy pékség, valamint pár perc sétára van a Teleki piac és egy Lidl.

Cím: 1086,  Karácsony Sándor utca 31-33.

 

A jelentkezés menete

Felvételi eljárás a 2024/25-ös tanévre:

A diákotthonba jelentkezni legfeljebb 25 éves, 2024. szeptembertől aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező személyeknek lehet.
A jelentkezéshez lelkészi ajánlás (bármely felekezettől), és egy motivációs levéllel összekapcsolt, nem amerikai típusú, fényképes önéletrajz szükséges.
 
Ez utóbbira formai megkötés nincs, de iránymutatásként az alábbi témaköröket érdemes érintened:
 
-Honnan hallottál a diákotthonról?
-Miért szeretnél itt lakni?
-Mit fogsz tanulni és mely egyetemen?
-Mivel töltöd szívesen a szabadidődet? (személyes érdeklődés, hobbi, stb)
-Tartozol-e gyülekezeti közösséghez?
-Laktál-e már kollégiumban?
-Szerinted mitől működhet jól egy önszerveződő, együtt élő keresztény diákközösség?
-Mit vársz a lakótársaidtól, és mit tennél te a közösségért?
 
(Aki már küldött be motivációs levelet 2024.augusztus 3. előtt, annak nem szükséges a fentiek alapján újat küldenie).
 
A dokumentumokat a mandak.haz@gmail.com címre, “Diákotthon felvételi 2024” tárgymegjelöléssel várjuk, legkésőbb a felvételi időszak zárásáig, 2024. augusztus 3-ig.
 
A diákotthonba való felvétel elengedhetetlen feltétele egy személyes beszélgetésen való részvétel, melynek időpontja 2024. augusztus 10. Ekkor lesz lehetőség a kollégium és a szobák megtekintésére is.