Újra istentiszteletek a Mandák-házban!

Újra istentiszteletek a Mandák-házban!

Szeretett Gyülekezet!
“Az Úr Lelke betölti a földkerekséget”
Pünkösd vasárnaptól (május 31.) újra indítjuk a 10 órai úrvacsorás istentiszteleti alkalmunkat a Mandák-házban.
igehirdető: Rihay Szabolcs
Továbbra is vigyázunk magunkra és vigyázunk egymásra. Mivel a koronavírus cseppfertőzéssel terjed és tünetmentesen is fertőzhet, ezért a következő szabályok betartásával csökkenthetjük a megbetegedés kockázatát:
0. Csak akkor menj közösségbe, ha teljesen egészségesnek érzed magad.
1. Figyelj a tisztálkodásra érkezés előtt. (Hajmosás, kézmosás, tiszta ruházat)
2. Belépés előtt fertőtlenítsd a kezed. (A bejáratnál segítünk ebben)
3. Hozz magaddal maszkot és viseld istentisztelet alatt. (Ha otthon felejtetted, tudunk adni neked a bejáratnál)
4. Hozd magaddal a saját énekeskönyvedet, vagy használd az okostelefonodat énekeskönyvként. (Ha nincs saját énekeskönyved, tudunk adni neked.)
5. Tartsuk a 1,5 méter távolságot egymástól. Az egy háztartásban élők kivételével 1,5 méter távolságra üljünk le egymástól.
6. Nem érünk egymáshoz, kerüljük a kézfogást és az ölelést, helyette kedvesen integethetünk.
7. Az istentisztelet utáni kávézás helyett jó idő esetén a kertben beszélgethetünk távolságtartással.
8. Mivel a kisgyermekek nem tudják a fizikai távolságtartást betartani, ők most sajnos nem jöhetnek istentiszteletre. A gyerekeknek gyülekezetünk hitoktatója hittan videókat készít.
A koronavírus életveszélyes lehet a 65 év feletti és a krónikus beteg embereknél. Az igehirdetések további vetítéseivel otthonukból is követhetik az istentiszteleti életet veszélyeztetett gyülekezeti tagjaink. Az istentiszteleteinken való személyes részvétel nem hitpróba. Érezze magát mindenki szabadnak arra, hogy otthona biztonságából az internet és a telefon segítségével tartsa a kapcsolatot a gyülekezet tagjaival és a lelkipásztorokkal.
A gyülekezet gondoskodik arról, hogy a kilincsek, vizesblokkok fertőtlenítésével, az alkalmak előtti, és alatti szellőztetéssel csökkentsük a megbetegedés kockázatát. Az istentisztelet alatt orgonaszóval kísérjük az éneket, mi pedig maszk alatt dúdolunk. Az úrvacsoravétel távolságtartással és kézfertőtlenítéssel történik.
A Szentkirályi utcában még nem tartunk alkalmakat, de lelkésztársaink folyamatosan közzé teszik home office istentiszteleti szolgálataikat.
Szeretettel
Márti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.