A Mandák-ház családoknak, gyermekeknek szóló programjai

Mandák-ház programjai

A Mandák-ház heti rendszerességgel szervez családoknak, gyermekeknek programokat, amelyekre továbbra is mindenkit szeretettel várunk. A Mandák-ház lelki otthont biztosít kicsiknek és nagyoknak, ezért az alábbiakban részletesen bemutatjuk, mit tervezünk az elkövetkezendő időszakra. 

Istentisztelet a Mandák-házban

Szeptembertől vasárnaponként 10 órától az istentisztelettel párhuzamosan bibliai témájú gyermekfoglalkozásokat is tartunk, hogy a szülők nyugalomban részt tudjanak venni az istentiszteleten. A gyermekfoglalkozásokon a gyerekek a saját életkori szükségleteiknek megfelelően ismerhetik meg Jézust és tanítását, találkozhatnak Istennel és átélhetik Isten szeretetét.

Mandák családi találkozók

Mandák programjai

A Mandák-ház baráti köréhez kapcsolódó, valamint a Józsefvárosi iskolákban evangélikus hittant tanuló gyerekeknek havi egyszer találkozási lehetőséget biztosítunk. Vasárnap 10 órára érkezünk, a gyerekekkel bibliai történetet kreatívan feldolgozó nyitókört tartunk, közben pedig a felnőttek istentiszteleten vehetnek részt. Ezt követően előkészítjük az ebédet, kreatív vagy játékos foglalkozást tartunk, illetve beszélgetünk vagy kirándulunk az évkörnek megfelelően.

További programjaink 2022-ben

  • Augusztus 29.:  Nyárbúcsúztató kirándulás és tanévnyitó istentisztelet – Ha jó lesz az idő kirándulást teszünk a Dunakanyarban. Kérjük Isten áldását az iskolaévre.
  • Szeptember 25.: Tanévnyitó – Teremtés ünnepe, textilfestés, öko tisztítószer és -kence gyártása a teremtésvédelem jegyében.
  • Október 30.:  (A reformáció ünnepe előtti vasárnap) Luther a hősünk, ismerkedünk a szabad ember bátor kiállásának hagyományával. Mit is jelent nekünk ma evangélikusnak lenni?
  • November 27.: Advent első vasárnapján adventi koszorút készítünk, amit haza lehet vinni.
  • December 24.: Szenteste 16 órakor családi istentiszteletet tartunk, ahol felolvassuk a karácsonyi történetet, együtt éneklünk és imádkozunk.
  • Január 23.: Az ökumenikus imahét záró napján a világ népeivel ismerkedünk, messzi tájak ízeit hozzuk közel és imádkozunk a keresztények egységéért és a vallásbékéért.

Tervezett 2023-as programjaink

Mandák programjai_kézműves

Februárban farsangolunk és közösen készítjük el az oviban/suliban is felvehető vagány jelmezeket. Márciusban böjti kiránduláson vehetünk részt, áprilisban virágvasárnapon találkozunk és húsvétolunk, májusban kirándulunk, júniusban pünkösdölünk és évet zárunk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.