Mandák napközis tábor

Mandák programjai

Kedves Táborozók!

Biztosan ti is várjátok már a Mandák napközis tábort, mi szervezők örömmel készülünk, hogy egy élményekben gazdag és jó hangulatú hetet tölthessünk együtt. Táborunkról evangélikus gyülekezetünk honlapján is olvashattok.

Táborunk középpontjában Jézus alakja áll, aki példazatokban tanított az Isten országáról.

A táborban 35 gyermek vesz részt, 11 felnőtt önkéntes segítővel töltjük a napokat. A táborhoz étkezési hozzájárulást kérünk, ennek javasolt összege 15000.- ft de a család anyagi helyzetét figyelembe véve eltérő is lehet.

Amit hozni kell: kulacs (legalább fél literes), napsapka, hátizsák, csereruha, kényelmes mozgásra is alkalmas cipő vagy szandál (nem papucs), ha naptejre valaki allergiás, akkor hozzon magával a bőrének megfelelő naptejet, a többi gyereket mi fogjuk naptejjel bekenni. Minden napnak van valamilyen különlegessége, vegyétek figyelembe a programokat, annak megfelelően néha kell hozni valami különlegeset, pl esetenként fürdőruha.

Cím: 1086 Karácsony Sándor utca 31.

Táborvezető: Bolba Márta +36208246466, bolbamarta@gmail.com

Érkezés: Kérem, 8:45-re mindenki érkezzen meg, az is aki otthon reggelizik, hogy 9 órakor már együtt kezdhessük a napot.

Idő: július 3-7-ig. naponta 9-16 óráig vannak programok. Aki együtt akar reggelizni a csapattal érkezzen meg 8:30 ig. 7 órától biztosítunk ügyeletet, és 16-17 óráig is biztosítunk ügyeletet annak, aki ezt külön jelzi. Kérem, 16 óra előtt ne jöjjenek a gyerekekért, mert szeretnénk csoportként együtt lezárni a napokat.

PROGRAM

A tábor tartalmi keretét Jézus Isten országa példázatai adják. MInden reggel egy egy újabb részét ismerhetjük meg a történetnek a kápolnában, énekelünk és megbeszéljük, dramatikisan megjelenítjük, megfestjük, megjelenítjük a hallottakat látottakat. A táborban háromszori étkezést biztosítunk, amit Dezső bá falatozójából rendelünk. Közösen étkezünk, kérjük, ne küldjenek a gyerekekkel rágcsát vagy cukros üdítőt.  i gondoskodunk finomságokról, gyümölcsről, de szeretjük, hogy minden gyereknek egyformán jusson.

Hétfő:

Ismerkedős játékok, szabályaink megalkotása,  a magvető példájának megjelenítése (virágos magkeverék, es fűmag szórás) délben pihiben mesenézés, délután kézműves: Ágoston Katalin kerámia foglalkozást vezet. Erre a napra olyan ruhát hozzatok, ami lehet, hogy festékes, agyagos lesz.

Kedd

Délelőtt: A mustármag példája, és történetfeldolgozá, mikrozöldekkel. Madaras bemutató.

Szerda

Délelőtt a kovász példájával dolgozunk, kenyeret dagasztunk és sütünk.

Délután az Orczy Kalandparkba megyünk. Kérünk olyan cipőt, amiben mászni lehet és olyan nadrágot, leggingszet a nyári szoknyák alá, ami biztosítja a mozgás szabadságát.

Csütörtök

Zebegénybe kirándulunk vonattal, kistesókhoz szülői kíséretet kérünk, Ágiék kertjében sütögetünk, a szabadstrandon megmártózunk. Legyen kistörölköző és fürdőruha, kulacs (legalább fél literes), napsapka. hátizsák. diákigazolványt reggel a táborvezetők begyűjtik.

Péntek

Összefoglaljuk a hetet, befejezzük az alkotásainkat, kiállítást rendezünk a szülők részére. Péntek 16 órára várjuk a szülőket, hogy megmutassuk alkotásainkat, elénekeljük a táboros énekeinket, közösen nézzük meg a táboros képeinket.

 

Szeretettel várunk benneteket!

Bolba Márta

lelkész, táborvezető

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.