Milyen jó meleg van a templomban!

Milyen jó meleg van a templomban!

Megújultak a templomablakok a Mandák-házban és új fűtési rendszerünk lett. Az energiaárrobbanás aggodalommal töltött el bennünket, nem tudtuk, hogy a téli időszakban ki tudjuk-e majd fűteni közösségi helyiségeinket. Egyházunk gyülekezetünk segítségére sietett a bajban és előrelátóan gondoskodott rólunk. Energiahatékonysági beruházásunkat 14 millió forinttal támogatta. Régi ablakainkat gyönyörű újra cserélhettük, a három rétegnyi üveg és a borovi fenyő jól tartja majd a hőt és a hangot is szigeteli. A konvektoraink helyett radiátorokban kering a meleg víz és modern kondenzációs kazánnal tudunk takarékoskodni. A padlástér felől is szigeteltük a templomot, ami szintén bent tartja  a meleget.

Az energiahatékonyság nem csak pénzügyileg előnyös, hanem környezetvédelmi szempontból is rendkívül fontos. gyülekezetünk ökogyülekezet, úgyhogy ebből a szempontból is örülhetünk.

A munkákat Ágoston Katalin presbiterünk irányította és terveztette. A munka költségei idő közben az áremelkedés és infláció miatt megnövekedtek, ezért Katalin gyülekezetünk iránti szeretetéből és áldozatkészsége, nagylelkűsége jeléül lemondott a kivitelezői díjáról.

Gyülekezetünk közössége hálás Ágoston Katának, Koczor Ágnes gazdasági vezetőnknek és minden munkatársnak, aki a felújításon dolgozott, és egyházunk szolidáris támogatásának!

Gyülekezeti termünk otthont ad több közösség tevékenységének, egész héten jól kihasznált. Itt vannak az istentiszteletek, bibliaórák, hittanok, gyülekezeti vacsorák, szomszédsági események, a helyi közösség fórumai, közgyűlések, táborok, találkozók, kulturális események, szociális szakemberek szakmai találkozói, a Láthatatlan tanoda foglalkozásai vagy a Nevelőszülői hálózat közösségi eseményei és az ULE Adj munkát csoportjának találkozói.

Hálásak vagyunk és ünneplésre ad okot ez a megvalósult energetikai korszerűsítő beruházás.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.