A Mandák Ház lelkésze – filmelőzetes

A Mandák Ház lelkésze - filmelőzetes

Takács Mária filmrendező dokumentumfilmet készített lelkészünk, Bolba Márta, 8. kerületi evangélikus lelipásztor közösségszervező munkájáról, melynek bemutatója június 3-án lesz, addig is megmutatjuk nektek a film előzetesét.

TRAILER – A Mandák Ház lelkésze / The pastor of Mandák House

TRAILER – A Mandák Ház lelkésze / The pastor of Mandák HouseBolba Márta a 8. kerület evangélikus lelkésze, szegények támogatója, a társadalmi egyenlőség mélységes híve. Házában békét teremt, a hivatalban és az utcán véleményt formál, egyházában a szociálisan érzékeny elveket képviseli.A film a lelkésznő és gyülekezete egy évének jellemző állomásait követi. ——Marta Bolba is the Lutheran pastor of Budapest’s 8th district. In her congregation, she tries to unite the faithful of the district’s affluent population with their poor neighbors. She advocates tirelessly with institutions and offices for the poor and disadvantaged. While building her community she tries to include more social sensitivity in the Lutheran Church.The film encompasses a year’s timeframe.#evangélikus #luteránus #Evangélikusegyház #lelkész #lutheran #church #Lutheranchurch #Budapest #nyolcker #Józsefváros

Közzétette: A Mandák Ház lelkésze / The pastor of Mandák House – 2019. április 17., szerda

Bolba Márta a 8. kerületben található Mandák Ház evangélikus lelkésze. A Ház a kerület szegényebb negyedében található, de a lelkésznő gyülekezetébe a kerület gazdagabb részében, a Palotanegyedben található templom is hozzátartozik. Az általa vezetett közösség éppen ezért társadalmilag sokrétű. Márta pont ezt tartja fontosnak: „a szerda esti vacsorákon mindenkinek helye van, az Úr asztalánál mindenki egyenlő”.
A film a lelkésznő és gyülekezete egy évének jellemző állomásait követi.

1 Comment


  1. Megnéztem egy filmet az RTL klubon a gyülekezet tevékenységéről Isten tisztelet szerű ima alkalmáról. a vidám igyen konyhás együtt létről…. Azután a Lelkésznő által is élvezettel hallgatott politikai harsogásról Mélyen közönséges emberek szégyennel hallgatott közösséges menyilvánulásáról, mintha az őrültek háza megnyitotta volna kapuját és kiszabadultak volna laklói. Mindezek után nem átalott még megszólalni /uj lelkészi öltözékben// a tiszteletes asszony !!! Lesújtó volt ! Régota figyelem egyházam lejt menetét ami a szektásodosádon túl fel vett egy ellenzék, a felettes hatóségokat gyűlölő harcos ultra liberális szellemet. Lásd a Donáth pap lányát a 2018 húsvétján prédikáló Mesterházit és alkalmanként mrgszólaló Fabinyi stb. Mi a célja ennek ? méghogy ide József városba járnak “Úr” aztalához az eegyetemi – értelmiségiek. Potyakonyhára….. több maradna a szegényeknek. A mi korosztályunk a tisztán bibliai tanitást követő Dr.Luther Mártont tanait tette magáévá és nem is kíván arról letérni. Ez a társaság nem evangélikus, ha- nem a kor szektéja, annak is az alja….Talán ezt sugaéja a reformácó fészke ?, az evangélikus anya egyházá- a nácikból liberálissá váló németek…..????????

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.