Ha Jézusban hiszek, az kizárja a feltétel nélküli lojalitást más vezetőhöz

Ha Jézusban hiszek, az kizárja a feltétel nélküli lojalitást más vezetőhöz

A nyolcadik kerület leglepukkantabb részén van egy kis sziget, amit a társadalmi egyenlőség, a szolidaritás és a szeretet tart össze. Ez a Mandák Ház, melynek vezetőjével, Bolba Márta evangélikus lelkésszel beszélgettünk, aki szerint a hitnek szükségképpen van politikai felhangja, az elesettek segítése gazdasági szempontokból is megéri, és ha tudatosítanánk, mennyi mindenünk van, nem nélkülözne négymillió ember az országban.

Váratlan udvarház hangulat a nyolcadik kerületi Magdolna negyed szívében. A Mandák Házban vagyunk, pontosabban a Mandák Mária Evangélikus Gyülekezeti Házban, ami egyszerre templom, civil szervezetek központja, paplak, és diákszállás.

Most hatvanhárman lakunk itt, köztük negyvenhárom felsőoktatási hallgató, a gyülekezet adja ki a lakrészeket, mindenkinek bérleti szerződése van, az elrendezés viszont a kollégiumokra emlékeztet, hosszú folyosó, szobák kétoldalt, közös konyha, nappali, tusoló. Keresztény fiatalok laknak itt, mindenkinek van lelkészi ajánlása, hitgyakorlás is folyik a házban.

A cikk tovább olvasható a 24.hu-n.

Forrás: 24.hu – Bodnár Judit Lola

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.